maanantai 9. helmikuuta 2015

Terveisiä Lapista!

Täällä kirjoittelee riutunut rouva, joka ihmettelee miten nopeasti aika juoksee! Tuntuu, että vasta lähdimme ajelemaan kohti Lappia ja nyt olemme jo kotona. Olisipa keino hidastaa aikaa, edes kerran elämässä :)



Vietimme viikon noissa täydellisen ihanissa maisemissa. Voisin muuttaa pysyvästi Lappiin, niin kaunista siellä on! Vuokrasimme ihanan kelomökin läheltä Levin keskustaa. Naapureita ei juurikaan ollut ja saimme olla melkoisen rauhassa koko loman. Mökin pihalla oli grillikota jossa oli ihana keitellä minttukaakaota. Sisustus painottui puu- ja kivipintoihin ja kalusteet olivat perus-Ikeaa, mutta kylläpä kelpasi valkoista rakastavalle sisustusbloggaajalle! Kelohirsi on aivan todella kaunis ja jos joskus rakennan mökin, niin hirrestä sen olla pitää.





Lomamme oli hyvin aktiivinen ja kelkkailimme viitenä päivänä yhteensä 650 km! Kyllä on kroppa sen tuntuinenkin. Rakas harrastus Lapin super-upeissa maisemissa, täydellisempää lomaa ei voi olla. Kelkalla ehtii nähdä niin paljon enemmän kuin vaikkapa pelkästään hiihtäen. Ajelimme pariin otteeseen Ylläksellekin maisemia ihailemaan. Alla olevan kuvan tilanne toistui usein, kelkka seis ja kamera esiin! Kuvin on vaikea todistaa, kuinka kaunista Lapissa on, mutta ehkä tästä postauksesta välittyy edes ripaus Lappihuumastani.



Pitihän toki käydä pistäytymässä paikallisessa sisustuskaupassa, josta ei kyllä tarttunut mukaan tuliaisia kummempaa. Meinasin ostaa poronsarvet, mutta jätin ne kuitenkin kauppaan. Söimme joka ilta ravintolassa, joskus parikin kertaa päivässä. Kuka sitä lomalla viitsii tehdä ruokaa! Ihana Pannukakkutalo valloitti sydämeni ihan sata-nolla. Ruokalistalla on ainakin sata suolaista ja makeaa pannukakkuvaihtoehtoa. Voisiko ihminen elää pelkillä pannukakuilla? <3 Suosittelun arvoisia ravintoloita ovat myös Ämmilä, Valkea Vaadin, Wanha Hullu Poro sekä Pihvipirtti. Pihvipirtissä söimme kahtena iltana ja se on ehdottomasti yksi parhaista ravintoloista ikinä.


Vaikka ajomatka oli pitkä ja rankka (melkein 1000 km ja 13 tuntia), niin lähtisin ajamaan vaikka heti uudestaan! Lappihulluus on ihan oikea sairaus ja poden sen rajuinta muotoa. En missään en koskaan ole nähnyt niin upeita maisemia piste! Ja porot ja revontulet, miksei niitä ole Kymelaaksossa? Ja ehkäpä Lapin loman tekee entistä täydellisemmäksi kelkkailu, kelkkareitit ovat kuin moottoriteitä ja kelkkailemaan pääsee mökin pihasta. Kotona pitää ensin pakata kelkka kärriin ja ajaa 30 km lähimmän reitin varteen. Eikä Kymenlaakson reitit pärjää muutenkaan Lapin mahtaville baanoille.



Valokuvia tuli näpsittyä noin 540 ja voin kertoa, että oli melkoisen vaikea valita ja karsia ne kuvat, jotka pääsivät blogiin. Eikös kuitenkin 16 kuvaa 540 kuvasta ole jo melkoinen suoritus :)

Muokattu 10.2.2015 klo 21.03: Ravintolan nimi korjattu

10 kommenttia:

  1. I h a n a a a a !!!
    Mahtavat maisemat ja hyvät kuvat!! Sää näyttänyt suosivan! Miksi se on niin kaukana :( Pitkä on matka, mutta päämäärä on sen arvoinen ! Laita toki lisää kuvia tänne, niitä on kiva katsella ja fiilistellä lappitunnelmaa ja odotella omaa reissua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sää oli kyllä oikein kohdillaan, kylmimmillään -20, mutta suurimmaksi osaksi -10 asteen tienoilla :) Päätin jo, että kun olen mummeli, enkä jaksa enää kelkkailla, niin lennän Lappiin ainakin pari kertaa vuodessa! <3

      Poista
  2. Oi miten kauniita kuvia! Tulipa ikävä Lappiin näitä katsellessa <3 uskomattoman kaunista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lappi on kyllä ehdottomasti kaunein paikka, missä olen käynyt <3

      Poista
  3. Ei vitsi... mun Lappi-kuume ei helpotu näillä kuvilla...! Siis niin upean näköistä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lappi-kuume ei taida helpottaa millään :D Edes sielä käyminen ei vähennä kuumetta!

      Poista
  4. heippa! :) se on muuten pihvipirtti se ravintola eikä pihvikellari

    t. rafladuunari leviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin fiiliksissä, että menee nimetkin väärin. Kiitos huomiosta, korjaan nimen tekstiin :)

      Poista
  5. Oih, minä pystyn vain huokailemaan täällä! <3 Sanoin miehelle, että otetaanpas myökin vastaava suunnitteluun, vaikka ensi vuodelle. ;) Kelohirttä olen minäkin ihaillut, mutta oliko niin, ettei sitä ole enää saatavilla rakennusmateriaaliksi? Tai että jos siitä haluaisi rakentaa, pitäisi materiaali tuoda tyyliin Venäjältä kun Suomesta on kaikki jo käytetty.. Mutta tavan hirsikin on pop, sisko miehineen rakensi siitä talon, ja tykkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että mekin menemme taas ensi vuonna Leville, jos minä saan päättää niin joka talvi <3 Voisin ostaa kyllä vanhankin hirsitalon, ne eivät mene varmaan ikinä miksikään? Ihanan saisi sisustettua oikein vanhasta ja harmaasta pirtistä!

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.